Keyport Meets | Regio in je Rugzak Festival

Keyport Meets | Regio in je Rugzak Festival

Op dinsdag 1 november zal het festival plaatsvinden waar u als ondernemer leerlingen uit het voortgezet onderwijs kunt ontmoeten. Door met elkaar in gesprek te gaan, kunnen leerlingen nog beter de kansen en mogelijkheden bij uw bedrijf ontdekken. Op het platform Regio in je Rugzak zien leerlingen profielen van bedrijven in de regio. Door interesses en competenties te koppelen aan de kenmerken van bedrijven, ontvangt de leerling unieke suggesties voor relevante bedrijven die in de regio aanwezig zijn. Zo ontdekken leerlingen kansen voor een beroepstoekomst waar ze wellicht nog niet aan gedacht hebben en ontdekken ze ook uw bedrijf. 

De regio heeft meer te bieden dan je denkt!
Het festival is een volgende stap, waar leerlingen bedrijven daadwerkelijk live ontmoeten. Zo krijgen ze uit eerste hand meer informatie over het bedrijf en de kansen die er aanwezig zijn. Een ontmoeting die ook leerzaam is voor U, omdat u zo kunt ontdekken waar de leerlingen vooral in geïnteresseerd zijn. Op het festival maken leerlingen het liefst met twee bedrijven een afspraak om op locatie te komen kijken en zo nog meer te weten te komen! Deze ervaring helpt de leerling met de keuze voor een mogelijke beroepstoekomst in de eigen regio. U bepaalt zelf wanneer de afspraak met een leerling plaats gaat vinden, mits dit een dagdeel van een schooldag is.

We maken van ontmoeten een feest! 
We verdelen het terrein in 2 delen, een ontmoetingszone en een belevingszone. In de ontmoetingszone krijgt u als bedrijf de mogelijkheid in gesprek te gaan met de leerling en een afspraak te maken voor een ontmoeting tijdens de ervaringsdag. Uiteraard kunt u bij de ontmoetingszone ook zaken over het bedrijf presenteren. U krijgt een eigen tafel die u herkenbaar voor uw bedrijf kunt inrichten. Denk daarbij aan werkkleding, banners, materialen etc. De ruimte is niet onbeperkt, bij aanmelden sturen we u een handleiding met mogelijkheden.

In de belevingszone vinden leerlingen gadgets en stellages waar ze iets kunnen doen, bijvoorbeeld een escaperoom, simulator, 3D-beleving, robots of klimwand. Beschikt u als bedrijf over een beleving en wilt u daarmee in de belevingszone staan? Neem dan contact op met de projectleider.

Dankzij de aanwezigheid van onder andere een dj en een aantal foodtrucks maken we er samen met de leerlingen een echt festival van.

Het festival vindt plaats op een fantastische locatie: Lister Building (bedrijventerrein De Kempen) Peelterbaan 1, 6002 NK Weert.

Het programma:
08.30 - 10.00: Opbouw
10.00 - 10.05: Officiële opening  
10.05 - 12.00: Kennismaking eerste groep leerlingen
12.00 - 13.00: Netwerklunch voor de deelnemende bedrijven
13.00 - 15.00: Kennismaking tweede groep leerlingen
15.00 - 15.15: Officiële afsluiting
15.15 - 16.30: Netwerken

We zullen ruim voor aanvang de exacte tijden en afspraken communiceren met deelnemers.

Let op: deze dag is rook- en alcoholvrij!

Heeft u al een profiel op Regio in je Rugzak? Dan meldt u zich aan voor het festival door in te loggen en onder 'Activiteiten' het Keyport Meets-event in Weert te selecteren.

Jouw regio, jouw toekomst: Je rugzak vol ervaringen is de sleutel voor de toekomst! 

Aanmelden voor een profiel op Regio in je Rugzak