GoFLex Elektrotechniek

GoFLex Elektrotechniek

Wat kan je doen in de elektrotechniek?
Elektrotechniek is overal, bijna alles wat we gebruiken heeft stroom nodig. Om de opgewekte stroom van de elektriciteitscentrales naar de fabrieken, machines, kantoren en huizen te krijgen hebben we elektrotechnici nodig. Het werk van een elektrotechnicus kan bestaan uit de aanleg van elektrische systemen of het trekken en aansluiten van datakabels in kantoren maar ook het aanleggen of onderhouden van complete bedrijfsinstallaties in de industrie.

Praktijkvoorbeeld
Een beveiligingssysteem in een kantoor is een goed voorbeeld van een elektrotechnische installatie. Het werk omvat dan het trekken van elektriciteitskabels en het aansluiten van alle beveiligingsapparatuur. Het uiteindelijke testen van het systeem is ook deel van jouw werk.

Wat ga je leren in de elektro?
Tijdens je opleiding leer je stap voor stap hoe je elektrotechnische installaties aan moet leggen, hoe je ze moet onderhouden, moet testen en in gebruik moet stellen. Je leert kasten bedraden, buis- en kabelsystemen aan te leggen, te werken met relais en aandrijvingen en installaties door te meten.

Wat ga je worden?
De opleidingen in de elektrotechniek brengen je tot functies als elektromonteur, monteur elektro, eerste monteur elektro, installatietechnicus, PLC-specialist, energiespecialist, hoogspanningsmonteur of panelenbouwer.

Wil je de wereld van elektrotechniek beter leren kennen? Bij GOflex laten we je zien of je raakvlakken ziet met dit mooie vakgebied. Ervaar nagebootste praktijkvoorbeelden en ontdek wat je zelf al kunt maken. Geef je op om een kijkje te komen nemen!