GoFLex Installatietechniek

GoFLex Installatietechniek

Wat is installatietechniek?
Installatietechniek is een breed vakgebied. Behalve het aanleggen van verwarming- en luchtbehandelingsystemen in grote kantoorgebouwen horen daar ook waterleidingen en gasleidingen bij. Dus van badkamer tot riolering bij je thuis, of van verwarmingsketel tot afvalwaterzuivering in een fabriek. De eisen op het gebied van klimaatbeheersing worden steeds hoger en dus groeit ook de behoefte aan vakmensen in de installatietechniek.

Praktijkvoorbeeld
Het aanleggen van een klimaatinstallatie in een kantoor is een goed voorbeeld van installatietechniek. Ook het installeren van de centrale koelunits in een technische ruimte of het plaatsen, ophangen en afmonteren van radiatoren voor de centrale verwarming horen erbij.

Wat ga je leren van installatietechniek?
Tijdens je opleiding leer je stap voor stap hoe je allerlei installaties aan moet leggen, hoe je ze moet onderhouden, testen en in gebruik moet stellen. Je leert solderen, lassen, fitten, buigen, ketels aansluiten, en nog veel meer.

Wat ga je worden?
De opleidingen in de installatietechniek brengen je tot functies als gebouwbeheerder, luchtbehandelingspecialist, servicetechnicus of verwarmingsmonteur.

Wil je de wereld van installatietechniek beter leren kennen? Bij GOflex laten we je zien of je raakvlakken ziet met dit mooie vakgebied. Ervaar nagebootste praktijkvoorbeelden en ontdek wat je zelf al kunt maken. Geef je op om een kijkje te komen nemen!