GoFlex Metaal/werktuigbouw

GoFlex Metaal/werktuigbouw

Wat kan je doen in de metaal / werktuigbouw?

“De metaal” is een zeer veel omvattend vakgebied. Bijna alle constructies, installaties en fabrieken zijn opgebouwd uit staal. Staalconstructies, schepen, leidingstelsels, machines met draaiende delen, overal kom je het tegen. Metaalbewerkers en werktuigbouwkundigen ontwerpen, vervaardigen of onderhouden deze installaties en constructies. Bij Goflex kan je worden opgeleid tot pijpfitter, lasser, constructiebankwerker en richting machine onderhoud. Ook mechatronica, rotating en tekenaar werkvoorbereider behoren tot de mogelijkheden.

Een aantal mogelijke bedrijfstakken voor metaalleerlingen zijn de chemie, constructiebedrijven, scheepswerven, apparatenbouwers.

Praktijkvoorbeeld

Een portaalkraan is een voorbeeld van een product waar lassers, constructiewerkers en onderhoudsmonteurs aan werken. Voor de productie van onderdelen en samenbouw zijn lassers en constructiewerkers nodig. Bij het afstellen op de uiteindelijke kraanbaan en onderhoud kunnen de onderhoudsmonteurs aan de bak.

Wat ga je leren van de Metaal & Werktuigbouw?

Tijdens je opleiding leer je allerlei manieren van metaalbewerking zoals slijpen, boren, snijbranden, uitlijnen, stellen, lassen. Afhankelijk van de gekozen richting zal je je verder specialiseren als lasser, als pijpfitter, als constructiewerker of richting machine-onderhoud.

Wat ga je worden?

De opleidingen in de metaaltechniek brengen je tot functies als  lasser,  pijpfitter /  fitter, fotolasser,  constructiewerker of  onderhoudstechnicus. Of je gaat de breedte in via de  mechatronica. Natuurlijk is de  opleiding maintenance een hele uitdagende mogelijkheid.

Wil je de wereld van metaal- en werktuigbouw beter leren kennen? Bij GOflex laten we je zien of je raakvlakken ziet met dit mooie vakgebied. Ervaar nagebootste praktijkvoorbeelden en ontdek wat je zelf al kunt maken. Geef je op om een kijkje te komen nemen!