Scheepsbouw Maasgouw

Scheepsbouw in Maasgouw

Maasgouw is veruit de grootste watergemeente van Limburg. Scheepvaart en scheepsbouw zijn hier altijd al belangrijk geweest.

Er komt veel kijken bij scheepvaart, talloze technieken op, in en rondom het water. Meer dan je wellicht nu kunt bedenken. We doen hier alles rondom de bouw van schepen. Wat Maasgouw binnenkomt als een grote plaat staal, gaat er als een splinternieuw luxe-yacht of een binnenvaartschip weer uit. Of het nu gaat om het lassen van een schip, het betimmeren van de kajuit, het afstellen van de motoren en de technische installaties of zelfs het programmeren van de software in de stuurhut: alles wordt gedaan in Maasgouw, door Maasgouwse bedrijven.

Er zijn dus talloze beroepen te ontdekken in de scheepsbouw. Van ontwerp tot varend schip en het onderhoud ervan. In deze wereld wordt het nooit saai, er zijn altijd nieuwe uitdagingen, nieuwe technieken en steeds weer bijzondere opdrachten. Vele soorten talenten vinden dagelijks uitdaging in deze dynamische wereld waarbij elke werkdag anders is.

Wil jij kennis maken met de scheepsbouw en alles wat daarbij komt kijken? Geef je op voor de Maasgouw Scheepvaart Experience en ontdek het vakgebied van de scheepsbouw. Bezoek ondertussen ook de pagina’s van onze scheepsbouwers!