Techniek IW Zuid

Techniek IW Zuid

Installatie-, elektro- en koeltechniek is veel meer dan alleen de CV-ketel en een wandcontactdoos. De installatiebranche maakt een razendsnelle ontwikkeling door, ingegeven door de energie transitie die de klimaatdoelstellingen ons opleggen. Er vindt een verschuiving plaats van energie verbruikende apparatuur naar duurzame toepassingen als PV systemen, warmtepompen, etc. om het klimaat in woningen, kantoren en winkels te regelen. Dat geeft een uitdaging om in de installatiebranche te werken, er is zoveel werk de komende jaren dat je over je toekomst geen zorgen hoef te maken.

Ben jij één van de vakmensen die ervoor gaan zorgen dat de installatietechniek de komende jaren een grote stap kan maken?

De gebieden waar we in opleiden zijn te verdelen in ontwikkelen/ontwerpen, maken/installeren en onderhouden/beheren. Elk van de gebieden kent zijn eigen karakteristieken en vraagt andere vaardigheden van de medewerkers. Wat de gebieden met elkaar bindt is dat we gebouwen bewoonbaar maken. Kijk verder en ontdek wat het beste bij jou past!

Ik wil ontwikkelen & ontwerpen

Tekenen, ontwerpen, calculeren zijn precies jouw ding. Je wilt graag alle klantwensen realiseren en kan dat goed vertalen naar een werkende installatie. Klopt dit? Dan is ontwikkelen de tak van sport waar je thuishoort.

Ik wil maken & installeren

Jij houdt van aanpakken, je zoekt ter plekke naar oplossingen, maar je bereidt je werk wel goed voor. Je bent een doener en vindt het geweldig om met je handen bezig te zijn met het maken van een installatie waar de klant blij van wordt.

Ik wil onderhouden & beheren

Het verhelpen van storingen laat jouw bloed sneller stromen, maar het voorkomen van storingen vind je nog belangrijker. Het inregelen en instellen van een installatie, waarbij je aan alle wensen van de eindgebruiker hebt gedacht, dat is de wereld van beheren.

Ben jij de nieuwe medewerker van de toekomst in de installatie-, elektro- en/of koeltechniek. Samen met onze regionale partners en leerbedrijven geven wij je een ervaring in de vakgebied. Ontdekken of techniek ook bij jou past? Geef je op om dit mooie vakgebied te ontdekken.