Over RIJR

Regio In Je Rugzak

Keyport Meets | Regio In Je Rugzak is een digitale leer-, voorstel- en ontmoetingsplek in combinatie met een evenement en ontmoetingsdagen. Leerlingen worden geholpen met oriënteren op hun toekomstige werkloopbaan, door ze in te laten zien welke kansen de regio aan hen biedt om dit te verwezenlijken. De leerlingen gaan in dit nieuwe doorlopende LOB-traject op zoek naar kansen en mogelijkheden door te ontmoeten, ontdekken en onderzoeken.

Jouw regio

Bedrijven, organisaties en vervolgopleidingen laten kansen zien en inspireren leerlingen voor het vak en maken zo wellicht een connectie die zich vertaalt in een toekomstige nieuwe medewerker. Het platform, evenementen en ontmoetingen geven de leerlingen mogelijkheden de ontdekkingstocht aan te gaan. Jouw regio, jouw toekomst!

Doel

Het hoofddoel van Keyport Meets | Regio In Je Rugzak is om leerlingen te helpen doelgericht keuzes te maken voor hun toekomstige werkloopbaan in de eigen regio. Ze krijgen door middel van een persoonlijk DNA-profiel een inzicht in eigen competenties en vaardigheden. Regio In Je Rugzak bestaat uit een traject voor leerlingen, bedrijfsleven, onderwijs, vakorganisaties en gemeenten.

De rugzak

In dit traject gaan leerlingen op een ontdekkingsreis in de eigen regio op zoek naar hun toekomstige werkloopbaan. De rugzak is daarbij onontbeerlijk. Om op reis te kunnen en op zoek te gaan naar je beroepstoekomst heb je handvatten nodig. De leerling krijgt als het ware reisspullen mee. Als je op reis bent, wil je ook je herinneringen en souvenirs mee nemen. Je slaat je ervaringen, gesprekken, ontmoetingen en inzichten op en neemt ze mee op je tocht naar je beroepstoekomst. De rugzak is niet alleen gevuld voor leerlingen, maar ook voor scholen, docenten en bedrijven, ook voor hen zijn er handvatten in de rugzak. Iedereen gaat met zijn eigen rugzak op pad en je haalt eruit wat je nodig hebt.

Ontdek je regio in 6 stappen

Stap 1: Ontdek

Waar liggen jouw beroepskansen in de regio? Om die kansen te ontdekken, moet je eerst achter zien te komen wat er allemaal mogelijk is. Misschien denk je dat al te weten, maar is dat ook zo? Weet je welke bedrijven en opleidingen er in de regio te vinden zijn? En weet je dan ook wat je er allemaal kunt doen? Ken je al een bedrijf waarvoor je zou willen werken? In deze stap helpen wij je om te ontdekken wat er bij je past. Je gaat op zoek naar waar jouw interesses liggen.

Stap 4: Verdiep

Banen vallen binnen een bepaald vakgebied. Als metselaar heb je een baan in de bouw, als kelner heb je een baan in de horeca en als operator werk je in de techniek. Vaak weet je nog niet precies of een beroep je leven lang bij je past en dat hoeft ook helemaal niet! Als leerling van de middelbare school ben je ook nog erg jong om die beslissing te nemen. Toch kun je wel ontdekken in welk vakgebied je je goed voelt. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je talent te ontwikkelen!

Stap 2: Ontmoet

Ontdekken doe je door te ontmoeten. Als je weet welke bedrijven uit de regio bij passen, wil je ook kunnen ervaren wat een beroep inhoudt. Door je te koppelen aan mensen uit de praktijk, geven we je een kijkje achter de schermen. Samen kun je ontdekken welke beroepen of vakgebieden écht bij je passen. Door mensen uit het bedrijfsleven te ontmoeten, bouw je een netwerk met contacten op. Je hebt nog een weg af te leggen voor je klaar bent voor de arbeidsmarkt, maar wellicht zoek je binnenkort een bijbaantje of stage. En misschien ontmoet je op je tocht door de regio wel je toekomstige werkgever!

Stap 5: Vervolg

Na het ontdekken van vakgebieden en beroepen, kunnen we je vertellen welke vervolgopleidingen passen bij jouw voorkeur. Sommige opleidingen zijn erg breed en bereiden je voor op een vakgebied, terwijl andere opleidingen juist specifiek op een onderdeel gericht zijn. Door in deze stap de opleidingen in beeld te brengen die bij je passen, kun je je goed voorbereiden op het maken van de keuze voor je vervolgopleiding.

Stap 3: Ervaar

Je gaat beroepsmensen ontmoeten die je het beroep laten zien en ervaren. Zo kun jij het beste beoordelen of een beroep of vak je aanspreekt. Zonder dat je het zelf hebt ervaren, is het moeilijk te bepalen wat een beroep precies inhoudt en welke opleiding je ervoor nodig hebt. Weet je bijvoorbeeld dat je met een techniekopleiding zeer gewenst bent in de zorg? Of dat je met een administratieve opleiding aan de slag kunt in de logistiek? Door een kijkje te nemen in de praktijk en op die manier alle mogelijkheden in beeld te brengen, kun je goed ontdekken welke baan er bij je past.

Stap 6: Bevestig

In dit traject ben je erachter gekomen dat er in je eigen regio veel te ontdekken valt. Je moet straks keuzes voor jouw beroeptoekomst gaan maken door een profiel te kiezen of je aan te melden voor een vervolgopleiding. Je kunt hierin de juiste keuzes maken nu je hebt ontdekt wat er bij je past. De laatste stap is om bij een bedrijf naar keuze stage te gaan lopen.

Meld je aan

RijR voor Leerlingen

Ga je beginnen met Regio In Je Rugzak? Maak dan een account aan via onderstaande knop en krijg meteen toegang!

Maak een account

RijR voor Docenten

Docenten kunnen een account aanmaken om de voortgang van hun mentorleerlingen te monitoren.

Maak een account

RijR voor Bedrijven

Gratis in contact komen met duizenden medewerkers van de toekomst? Vraag nu je bedrijfsaccount aan!

Maak een account

RijR voor Gemeenten

Ook gemeenten kunnen een actieve rol spelen bij het promoten van de eigen regio. Meer weten? 

Neem contact op